03 juni 2008

Een sterk gevoel (nieuws, 2008)

'ONTDEKKER' DAN BROWN START NIEUWE UITGEVERIJ

Rienk Tychon
Rienk Tychon, die bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff, onder anderen de Amerikaanse bestsellerauteur Dan Brown binnenhaalde, start een nieuwe uitgeverij. Dat doet hij onder de vlag van Dutch Media Uitgevers. De voorjaarsaanbieding 2009 wordt Tychons eerste aanbieding.

De uitgeverij zal gekenmerkt worden door een combinatie van literatuur en commerciƫle fictie, stelt Tychon in een persbericht. Hij wil de 'beste boeken in elk genre' op de markt brengen, van literatuur tot historische fictie, van thrillers tot chillers, van sciencefiction tot fantasy, van graphic novels tot populaire non-fictie. Tychon belooft binnenkort de eerste internationale titels en de naam van de uitgeverij bekend te maken.

Tychon: ,,Als lezer wil ik verleid worden door de stem van een auteur, ik wil een sterk gevoel van plaats ervaren en meegesleept worden door de kracht van een verhaal. Ik houd van boeken die ons naar andere plekken en tijden voeren, die overbekende verhalen in een nieuw licht zetten, die maken dat we met andere ogen kijken naar de wereld en de mensen om ons heen.''

Rienk Tychon (1967) is sinds vijftien jaar actief in de uitgeverijbranche, waarvan de laatste jaren als uitgever van Luitingh. Hij ontdekte auteurs als Dan Brown, Ian Rankin, Neil Gaiman, Daniel Hecht, Michael Marshall, Katherine Neville, James Rollins, Neal Stephenson en Edward Whittemore. Ook was hij betrokken bij het uitgeven van de thrillers van Lee Child, Mo Hayder en Stephen King.

Dutch Media Uitgevers startte in 2007 met de oprichting van drie uitgeverijen: Moon, Carrera en Lebowski, die zich richten op kinderboeken, fictie en non-fictie en literatuur. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam.

Geen opmerkingen: