25 maart 2024

Wordt verwacht 588 (nieuws, 2024)

Finale van de Bergmankronieken



Op dinsdag 28 mei verschijnt bij uitgeverij Cargo de thriller De schuld van het schrijversduo Hjorth Rosenfeldt. Het is,  zoals de uitgeverij zegt, 'de grootse finale' van de Bergmankronieken

Vanja Lithner vecht om haar afdeling bij de Nationale Recherche te redden, die in een diepe crisis verkeert sinds een van de collega’s is ontmaskerd als seriemoordenaar. Dan wordt net buiten Västerås het lichaam van een vrouw aangetroffen.

Het oplossen van deze zaak kan het voortbestaan van het team enorm helpen. Hun onderzoek wijst uit dat de moord alles te maken heeft met één persoon, psycholoog Sebastian Bergman – en juist hij is na de recente gebeurtenissen persona non grata bij de recherche. Zal zijn terugkeer de ondergang van het onderzoeksteam worden?

In dit slotakkoord van de Bergmankronieken wordt de psycholoog geconfronteerd met de trauma’s uit zijn verleden, en krijgt hij een laatste kans om zijn leven een nieuwe richting op te sturen.

Michael Hjorth (Visby, 1963) is een van de grootste Zweedse filmproducenten en schrijft voor televisie, film en theater. Hans Rosenfeldt (Boras, 1964) is scenarioschrijver voor The Bridge en andere succesvolle Scandinavische dramaseries. Hjorth & Rosenfeldt bundelden hun kwaliteiten en schreven De Bergmankronieken, waarin 'de onuitstaanbare, egoïstische, maar hartveroverende' psycholoog Sebastian Bergman centraal staat.

Geen opmerkingen: