04 maart 2024

Het moet niet gekker worden (nieuws, 2024)

Personage uit thriller schrijft eigen feelgoodserie



Sasja Winters, het hoofdpersonage uit de thriller Afgeschreven van Angelique Haak, schrijft een eigen feelgoodserie. Sasja is een thrillerschrijfster die opnieuw in de belangstelling komt omdat de moorden die ze beschreef in haar boeken, in werkelijkheid plaatsvinden. Dit zorgt ervoor dat Sasja niets meer met de thrillerwereld te maken wil hebben. Ze legt zich toe op het schrijven van feelgood. Haar verhalen verschijnen nu bij een echte uitgeverij.

Tegelijkertijd met de thriller Afgeschreven verscheen het eerste deel van de feelgoodserie Bon Bini Bruiloft van auteur Sasja Winters (Angelique Haak dus...) bij De Verhalenfabriek. Een serie over weddingplanner Fay die bruiloften verzorgt op Aruba. Na deel 1 Een onverwachte gast verscheen al snel deel 2 Happily never nooit niet en deel 3 Het perfecte plaatje.

Uitgeverij de Crime Compagnie maakte zaterdag bekend dat Sasja Winters het pseudoniem is van Angelique Haak. De laatste schreef zes thrillers, waaronder de serie met rechercheur Jennifer Brugman en de standalone Het verkeerde meisje.

'Het is de eerste keer dat een van onze auteurs een fictief personage tot leven brengt als pseudoniem, en op deze manier onze uitgeverijen letterlijk aan elkaar verbindt', stelt De Crime Compagnie. De Verhalenfabriek is een zusje van uitgeverij De Crime Compagnie en is een digital only uitgeverij. De Verhalenfabriek geeft Tussendoortjes uit, boeken die je in een middag kunt uitlezen.

Angelique Haak laat weten aan dat het goed mogelijk is dat er meer van de hand van Sasja Winters zal gaan verschijnen. 'Sasja Winters kroop onder mijn huid, zodanig dat ik compleet in de knoop raakte met mijn thriller Afgeschreven. Gedurende deze periode schreef ik de feelgoodserie Bon Bini Bruiloft. De luchtigheid en humor van deze serie brachten weer vreugde in mijn schrijfproces, waardoor ik in staat was ook Afgeschreven af te ronden. De twee projecten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden geraakt, net zoals Sasja en ikzelf.'

Geen opmerkingen: