23 maart 2024

Als een doolhof (nieuws, 2024)

Lars Kepler schrijft verder onder ander pseudoniem



Ze zijn al jaren elkaars wederhelft en publiceerden in 2009 samen hun eerste thriller Hypnose onder het pseudoniem Lars Kepler. Nu slaan mevrouw Alexandra Coelho Ahndoril en meneer Alexander Ahndoril een nieuwe weg in. Onder de naam Alex Ahndoril verschijnt op 23 april hun nieuwe thriller Ik zal de sleutel vinden bij uitgeverij Cargo. Het is de start van een serie nieuwe moordmysteries.

Alex Ahndoril is een nieuwe samenwerking tussen het echtpaar achter Lars Kepler, dat beroemd werd met hun bestsellerserie rond Joona Linna. Wereldwijd werden hiervan al meer dan 17 miljoen exemplaren verkocht. Als Alex Ahndoril slaat het echtpaar een nieuw schrijverspad in, met een serie moordmysteries rondom de getroebleerde en hypersensitieve Julia Stark.

In Ik zal de sleutel vinden krijgt privédetective Julia Stark krijgt onaangekondigd bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote familievergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede man, vastgebonden met een zak over zijn hoofd.

Per Günter heeft geen idee waar de foto vandaan komt en wie de man op de foto is, en hij wil Stark Detective Agency inhuren om dit op te lossen voordat de politie zich ermee gaat bemoeien.

Julia vraagt haar ex-man Sidney Mendelson om vrij te nemen van zijn baan bij de politie om haar te helpen bij het onderzoek. Julia en Sidney worden als gasten verwelkomd op het weelderige landgoed, en ontmoeten de familieleden, die stuk voor stuk bij de moord betrokken zouden kunnen zijn.

Alexandra Coelho Ahndoril en Alexander Ahndoril (foto: Karl Nordlund
‘We houden ervan om te schrijven als Lars Kepler en dat zullen we ook zeker blijven doen, maar willen ons als Alex Ahndoril richten op het schrijven van klassieke whodunits', zeggen Alexandra Coelho Ahndoril en Alexander Ahndoril. 'Niets is zo heerlijk als het bedenken van een mysterie waarbij alle puzzelstukjes in de verhalen eromheen zijn verwerkt, als een doolhof waarin de lezer gaat verdwijnen. De lezer kan ervoor kiezen om gewoon van het verhaal te genieten óf om mee te zoeken en door logisch na te denken als eerste de sleutel tot de oplossing te vinden.’

‘Het personage dat deze serie zal dragen is Julia Stark, een jonge vrouw met een traumatisch verleden die de wereld om haar heen met een kwellende intensiteit beleeft. Iedereen herkent het gevoel hoe soms alle zintuigen plotseling op scherp worden gezet, zoals bij een ongeluk of andere levensbedreigende situaties; hoe de tijd stilstaat en alle details kristalhelder zijn. Voor Julia gebeurt dit keer op keer.’

Geen opmerkingen: