16 maart 2024

Geobsedeerd door true crime (nieuws, 2024)

Apotheker schrijft thriller over halfzussen



De lezer die thrillers in Nederlandse vertaling tot zich neemt, kan in juli van dit jaar kennis maken met het werk van de Zweedse Anna E. Wahlgren. Haar psychologische thriller In haar voetsporen gaat over familiebanden, een gezin dat uiteenvalt en het ophouden van een perfecte façade. Uitgeverij Ambo|Anthos omschrijft het boek als een 'scandithriller met de spookiness van Ruth Ware en de psychologische spanning van Nicci French'.

Jill en Isabelle zijn halfzussen. Isabelle heeft het altijd als haar plicht gezien om haar zusje tegen alles te beschermen, terwijl Jill Isabelle wil steunen in haar chaotische leven. En dan verdwijnt Isabelle spoorloos.

Volgens de politie wijst alles erop dat Isabelle vrijwillig is vertrokken, maar Jill weigert dit te geloven. Ze weet dat Isabelle geobsedeerd is door true crime en de verdwijning van een jonge vrouw in haar geboorteplaats Gävle onderzocht. Zou ze iets op het spoor zijn?

Jill begint haar eigen onderzoek, wat haar leidt naar een gezin dat haar zowel intrigeert als beangstigt. Ze raakt steeds verder verstrikt in een labyrint – ontsnappen lijkt onmogelijk.

Anna E. Wahlgren is apotheker en scheikundig ingenieur. Wegens haar interesse in de menselijke psyche schreef zij vlijmscherpe thrillers, waarbij de donkere kant van intermenselijke relaties centraal staat. In haar voetsporen is de eerste thriller van Wahlgren die in het Nederlands is vertaald.

Geen opmerkingen: