02 maart 2024

Fatale ripdeal (nieuws, 2024)

Thriller van stoppelbaardduo komt eraan





Hij stond aanvankelijk gepland voor publicatie in november 2023. Maar nu komt ie er toch aan: de coproductie van oud-undercoveragent Marcel van de Ven en thrillerauteur Willem Asman. De prijs, hun thriller over een geheim politieteam, verschijnt op 14 mei bij uitgeverij A.W. Bruna. 


De bovenwereld: een undercoveragent met een missie.
De onderwereld: een meedogenloos misdaadsyndicaat met ambitie.
Twee vrouwen. Twee keuzes. Twee werelden.

Het begint met een ripdeal in Marseille waarbij enkele doden vallen. Enkele maanden later onderschept de politie een tweede lading cocaïne, ditmaal in de haven van Rotterdam. Veel aanwijzingen zijn er niet, maar de internationale opsporingsdiensten vermoeden dat een misdaadsyndicaat met zijn wortels in de Corsicaanse maffia achter beide transporten zit.

In een poging meer te weten te komen richt een speciale eenheid van de politie zijn pijlen op het horecabedrijf van Gita de Later, dat in verband wordt gebracht met een van de transporten. Undercoveragent Tess van Vuren moet te weten komen wie er achter de schermen aan de touwtjes trekt. Maar het syndicaat is een hermetisch gesloten organisatie en wie zijn mond voorbijpraat sterft een gruwelijke dood…

De twee auteurs hebben een stoppelbaardje en een steeds meer wijkende haargrens gemeen. Verder verschillen hun achtergronden als dag en nacht. Marcel van de Ven heeft jarenlang voor de Unit Specialistische Operaties van de voormalige Landelijke Eenheid gewerkt, waarvoor hij wereldwijd werkzaam was in de strijd tegen de zware georganiseerde misdaad en terreur. Over zijn tijd bij de politie schreef hij de bestseller De Kooi. Bij het grote publiek werd Van de Ven in 2016 bekend door zijn rol als teamleider in het tv-programma Hunted.

Willem Asman is de auteur van zeven thrillers en één roman. Hij debuteerde in 2006 met De Cassandra Paradox en won in 2018 de Gouden Strop met Enter, het eerste deel van de Rebound-trilogie.

Geen opmerkingen: