31 maart 2024

Onder het tapijt (nieuws, 2024)

Kamermeisje met geheimenDe Canadese uitgever en schrijfster Nita Prose introduceerde in Het kamermeisje het kamermeisje Molly. En dat debuut smaakte naar meer, want op 12 april verschijnt bij uitgeverij Ambo|Anthos De mystery guest, waarin Molly opnieuw de hoofdrol vervult. 'Een geheide cosycrimehit', aldus de uitgeverij.

Kamermeisje Molly Gray is in het Regency Hotel opgeklommen tot hoofd Huishouding. Een titel die ze met trots draagt terwijl ze kussens opschudt, geheimen onder het kleed veegt, in alle stilte elke kamer tot in de puntjes verzorgt.

Maar net wanneer ze alles perfect op orde heeft, komt haar wereld op zijn kop te staan. Een beroemde schrijver van detectives valt dood neer in het hotel.

Als rechercheur Stark, Molly’s oude vijand, op de zaak gezet wordt, blijkt al snel dat er een luchtje aan zit. Geruchten te over, maar Molly blijkt de enige die de sleutel tot het mysterie heeft.

Dat betekent echter dat er in haar verleden en in dat van haar oma gegraven zal worden, want Molly kende het slachtoffer, en hij haar…

Nita Prose is adjunct-directeur en uitgever van Simon & Schuster Canada. Ze woont in Toronto 'in een huis dat maar matig schoon is', aldus de uitgever. Het kamermeisje is haar debuut.

Geen opmerkingen: