23 maart 2024

Gesignaleerd 619 (nieuws, 2024)

Mark Greaney - The Gray Man: Game Over



Bij uitgeverij HarperCollins Holland verschijnt op 10 april de thriller The Gray Man: Game Over van Mark Greaney. Het is het derde deel in de reeks over huurmoordenaar en voormalig CIA-agent Court Gentry. 

Geheim agent Court Gentry staat bekend als The Gray Man: de perfecte moordenaar die geen enkel spoor achterlaat. Wanneer hij echter door zijn collega’s bij de CIA wordt verraden, ziet hij zich genoodzaakt zich tegen hen te keren om te overleven.

Court heeft een nieuw toevluchtsoord gevonden in de Amazone.

Maar zijn verleden haalt hem in als een wraakzuchtige Russische crimineel hem weet te lokaliseren.

Court baant zich een weg door het oerwoud naar een van de weinigen ter wereld die hij kan vertrouwen, maar hij komt te laat...

Het eerste boek in deze serie werd door de Russo Brothers verfilmd als The Gray Man en stond meteen op nummer 1 als best bekeken film op streamingsdienst Netflix. The Gray Man: Onder schot is eveneens verfilmd voor Netflix met in de hoofdrollen Ryan Gosling en Chris Evans. Er zijn meer The Gray Man-films op komst, evenals een prequelserie.

Mark Greaney wordt door zijn uitgeverij voorgesteld als een New York Times-bestsellerauteur. Als coauteur schreef hij mee aan zeven boeken van Tom Clancy in de Jack Ryan-reeks. Voor de research van zijn The Gray Man-boeken reisde hij naar vijftien landen en trainde hij mee met militairen en arrestatieteams. 

Geen opmerkingen: