02 maart 2024

Wordt verwacht 587 (nieuws, 2024)

Hij danste net nog op het Grote Berenpad...De Vlaamse misdaadauteurs Toni Coppers maakte naam met zijn thrillers rond commissaris Liese Meerhout, die haar werkgebied voornamelijk in en rond Brussel heeft. In zijn nieuwe thriller Roofdier, die 22 maart bij Borgerhoff & Lamberigts verschijnt, is het decor Lapland, behoorlijk fris in de winter en broeierig in de zomer.

Tom, een jonge backpacker, viert midzomernacht met enkele meisjes die hij ontmoet op het 'Grote Berenpad' in Lapland. Bij een trekkershut dansen ze vrolijk en dronken rond het kampvuur.

Ook al gaat de zon die nacht niet onder, toch blijken er duistere krachten in het spel want de volgende ochtend worden de meisjes alleen wakker. Toms rugzak en telefoon liggen naast het gedoofde vuur. Hijzelf is verdwenen.

De inspanningen van de politie om Tom te vinden, leveren niets op en de radeloze ouders vragen privédetective Alex Berger om hulp. Tom is namelijk niet zomaar een jongen op reis: hij heeft meer dan één reden om naar het Hoge Noorden te trekken...

In een volgens de uitgever hypnotiserend landschap van berken, meren en stilte wordt Alex geconfronteerd met een onmogelijke opdracht: Hoe vind je een jongen terug in die 'laatste wildernis van Europa'?

Dan ontdekt de lokale politie een lichaam. Zwaar verminkt, maar het is niet Tom. Er ontstaat paniek: is er een moordenaar aan het werk of dwaalt er een ongrijpbaar roofdier rond in dat bevreemdende landschap?

Een nieuwe moord, dit keer in België, trekt Alex en zijn dierbaren steeds dieper in een moeras van angst...

Toni Coppers is zonder twijfel Vlaanderens favoriete misdaadauteur. Aldus de uitgever. Hij werd in 2022 bekroond met de Hercule Poirot Life Time award én de Max Gouden Vleermuis Oeuvreprijs maar belangrijker zijn voor hem de vele publieksprijzen zoals de Hebban Thrillerprijs en verschillende Hercule Poirot publieksprijzen. Toni’s thrillers staan bekend om de ingenieuze plots en psychologische karaktertekeningen. Hij schrijft over mensen van vlees en bloed. Zelden is iemand helemaal goed of helemaal fout. Slachtoffers en daders zijn levensecht. De uitgever: 'Net door dat menselijke is Coppers zo’n hartverwarmende auteur.'

Geen opmerkingen: