02 september 2022

In het niets (nieuws, 2022)

Jonge moeder verdwijnt in vijfde thriller van Boris Dittrich
Vier jaar na Barst, het geschenkboekje dat Boris O. Dittrich schreef voor de Spannende Boeken Weken (och, dat waren nog eens tijden), komt de D66-senator opnieuw met een spannend verhaal. Bij Ambo|Anthos verschijnt in oktober zijn thriller Het laatste woord. Volgens de uitgever 'een opmerkelijke whodunit en een vijfsterrenthriller'. Maar dat zullen we nog wel eens zien.

Van Het laatste woord zullen vooral de fans van Michael Connelly en Harlan Coben genieten, is de verwachting van de uitgever. 

Het gaat niet goed met Netty Geel, een jonge moeder. Haar huwelijk, haar werk, haar vrienden, haar huis: alles beklemt haar. Alleen omwille van haar zoontje Leon probeert ze er het beste van te maken.

Tot het haar te veel wordt.

Ze schrijft een emotionele afscheidsbrief en lijkt vervolgens in het niets te verdwijnen. Haar man Bart doet aangifte van vermissing en de politie stelt een onderzoek in, maar van Netty ontbreekt elk spoor.

Twintig jaar lang pijnigt Leon zichzelf met de vraag waarom zijn moeder hem bij zijn vader heeft achtergelaten en niets van zich laat horen. Tot hij ontdekt wat er is gebeurd. De waarheid is pijnlijker dan hij ooit had durven denken.

Boris O. Dittrich (1955) werkte als advocaat in Amsterdam en als rechter in Alkmaar en was jarenlang Tweede Kamerlid en fractievoorzitter van D66. In 2019 werd hij senator in de Eerste Kamer. Hij publiceerde vier thrillers, Moord en brand, Halszaak, Barst en W.O.L.F. De laatste werd verkozen tot beste Nederlandstalige thriller van 2016 door VN Detective & Thrillergids.

Klik hier voor een interview uit 2011 met de schrijver

Geen opmerkingen: