15 september 2022

Gesignaleerd 563 (nieuws, 2022)

Ava Glass - Alias Emma
Bij uitgeverij Ambo|Anthos is de spionagethriller Alias Emma verschenen. Het is het eerste deel in een serie van de Britse communicatie-expert Ava Glass.

Alias Emma
is volgens de uitgeverij 'een razendsnelle psychologische spionagethriller' waarin beginnend MI5-agent Emma dwars door nachtelijk Londen racet met de Russen op haar hielen. Zal ze het redden haar missie te volbrengen voor de zon op komt..?

Alles aan Emma Makepeace is een leugen, zelfs haar naam. Nadat ze de training tot geheim agent heeft afgerond krijgt ze meteen een belangrijke missie: Emma moet Michael Primalov, de zoon van Russische dissidenten, van de ene kant van Londen naar de andere kant begeleiden en hem zo in veiligheid brengen. Ze heeft twaalf uur, Russische spionnen zitten Michael op de hielen.

De Londense surveillancecamera’s zijn gehackt door de Russische overheid en Emma moet alles op alles zetten om buiten beeld te blijven. Het openbaar vervoer en taxi’s moeten ze vermijden. Pinpassen kunnen ze niet gebruiken.

Wanneer Emma’s contactpersoon ineens onbereikbaar is, kan ze niemand meer vertrouwen. Eén verkeerde beweging kan voor zowel Emma als haar beschermeling de dood betekenen…

Ava Glass werkt als schrijver en redacteur. Ze heeft een tijd op het ministerie van Binnenlandse Zaken gewerkt als communicatie-expert, met als focus antiterrorisme, en raakte gefascineerd door spionage. Die fascinatie heeft geleid tot het boek Alias Emma. De schrijfster woont net buiten Londen.

Geen opmerkingen: