26 september 2022

Complexe raadsels (nieuws, 2022)

Negen witte kogelsEr is er weer een in aantocht: een kloeke thriller van het echtpaar Ahndoril, dat publiceert onder de naam Lars Kepler. Maar liefst 512 pagina's telt de thriller Spin, die op 8 november bij uitgeverij Cargo verschijnt.

Drie jaar geleden ontving Saga Bauer een ansichtkaart met een dreigende boodschap over een pistool met negen witte kogels. Een daarvan was bedoeld voor Joona Linna, en Saga zou de enige zijn die hem kon redden.

Inmiddels is er zoveel tijd verstreken dat de dreiging verbleekte tot een vreemde actie. Tot nu.

Aan een boom in Kapellskär wordt een zak gevonden met een bijna volledig vergaan lichaam, in de buurt ligt een melkwit patroon. Met complexe raadsels geeft de dader de politie de mogelijkheid om het moorden te stoppen.

Joona Linna en Saga Bauer strijden zij aan zij om de puzzel op te lossen en levens te redden, maar de jacht wordt steeds gevaarlijker. Misschien is het wel onmogelijk om de moordenaar te stoppen, misschien zijn ze al gevangen in zijn web.

Lars Kepler is het pseudoniem van het Zweedse schrijversechtpaar Ahndoril. Met hun bloedstollende thrillers rond Joona Linna boekten ze wereldwijd succes. Inmiddels zijn er van hun boeken in Nederland en Vlaanderen een miljoen exemplaren verkocht.

Geen opmerkingen: