17 september 2022

Vervagende grenzen (nieuws, 2022)

Hoever mag een therapeut gaan?
'Psychologische mindfuck van een veelbelovende debutant.' Zo betitelt uitgeverij De Crime Compagnie de eerste thriller Zonder angst van Inge van Prooijen. De hoofdpersoon is kunstzinnig therapeute Cleo die zich te veel laat meeslepen door haar werk. Inspiratie putte Van Prooijen uit haar eigen arbeidsverleden in de psychiatrie.

Cleo runt als kunstzinnig therapeut haar eigen praktijk genaamd Monsters onder mijn bed. Ze helpt cliĆ«nten van angsten af, of leert hun er beter mee om te gaan.

Als de jonge studente Julia in een sessie laat doorschemeren dat ze in de gaten gehouden wordt, vraagt Cleo zich af of alle angsten van het meisje wel ingebeeld zijn.

Het ontmaskeren van Julia’s stalker wordt steeds meer een obsessie voor Cleo en al snel vervagen de grenzen. Hoever mag je als therapeut gaan om te helpen?

Inge van Prooijen (1988) woont met haar vriend Bob en zoontje Dice in het centrum van Den Haag. Na tien jaar in de psychiatrie en verslavingszorg te hebben gewerkt, werkt ze nu als praktijkondersteuner-GGZ in een huisartsenpraktijk in Zoetermeer.

Zonder angst
verschijnt op 19 januari 2023 bij De Crime Compagnie.

Geen opmerkingen: