16 september 2022

Zorgvuldig opgebouwde imago (nieuws, 2022)

Eus' eega schrijft thriller
Ze wordt door uitgeverij Prometheus (die van Mai Spijkers) 'dé thrillersensatie van Nederland' genoemd. Na enkele opvoedkundige boeken besloot Anna van den Breemer spanning van een andere orde in fictie te gieten. In Het perfecte zusje (dat op 1 december verschijnt) draait alles om de vraag: Hoeveel heb je ervoor over om je geheimen verborgen te houden?

De jonge patissier Gaby uit Deventer leidt een droomleven: ze runt een succesvol bedrijf, is een graag geziene gast op televisie en heeft thuis een lieve man en twee kinderen.

Opeens staat haar jeugdvriendin Anniek op de stoep. Er is een meisje vermist in hun geboortedorp en ze denkt dat Gaby’s broer weer de dader is. Gaby wordt noodgedwongen geconfronteerd met haar duistere verleden dat ze koste wat het kost voor de buitenwereld verborgen wil houden.

Gaat ze op onderzoek uit zodat ze het meisje op tijd kan redden, met als risico dat ze daarmee haar zorgvuldig opgebouwde imago om zeep helpt?

De uitgever: 'Het perfecte zusje kenmerkt zich door een dreigende sfeer en personages die boeien tot op de laatste bladzijde.'

Anna van den Breemer (1984) is journalist en bekend van haar opvoedrubriek in de Volkskrant. Ze studeerde Liberal Arts & Sciences in Utrecht en deed een master journalistiek in Amsterdam. Eerder verscheen van haar hand Ivanka, de biografie van Ivanka Trump. Later volgden twee boeken in de opvoedserie Alle ouders klungelen maar wat aan.

Met haar man, programmamaker, schrijver en columnist Özcan Akyol, dochter Mia en zoon Baran woont ze in Deventer. Het perfecte zusje is haar debuut als thrillerschrijver.

Geen opmerkingen: