06 september 2022

Lugubere vondst (nieuws, 2022)

Verfilming van 'Het geheugenspel' op stapel
Het Vlaamse regisseurskoppel Jan Verheyen en Lien Willaert wagen zich aan de verfilming van Het geheugenspel, de debuutroman van het Britse auteursechtpaar Nicci French. Dat meldt de krant De Morgen.

Het geheugenspel
is een bewerking van het boek The Memory Game, waarvan in Vlaanderen en Nederland meer dan 350.000 exemplaren zijn verkocht.

De film vertelt het verhaal van de familie Deridder (in het boek heet de familie Martello), in wiens tuin de stoffelijke resten worden gevonden van Nathalie, de 16-jarige dochter van het gezin die vijfentwintig jaar eerder spoorloos verdween. De lugubere vondst maakt een einde aan jarenlange onzekerheid, maar brengt ook een lang verborgen misdaad aan het licht.

De Nederlandse hoofdrollen zijn weggelegd voor Anna Drijver (Undercover), Maarten Heijmans (Ramses), Martijn Hillenius (Flikken Maastricht) en Meral Polat (De luizenmoeder). Ook Marilou Mermans en Ella van Remortel, Willem Herbots (Ritueel), Zion Luts (Bittersweet sixteen), Helder Onkelinx en Maïmouna Badjie zullen in de film te zien zijn.

Onder anderen Louis Talpe (The Racer, Onder vuur), Gert Winckelmans (Lisa, Undercover), Vic De Wachter (Gevoel voor tumor), Gilda De Bal (De helaasheid der dingen), Lynn Van Royen (Beau Séjour, Onder vuur, De twaalf) en Peter Thyssen (De zonen van Van As) vertolken de Vlaamse hoofdrollen in deze whodunit.

De opnames starten deze week in het Nederlandse Valkenburg. Als alles volgens plan verloopt, komt de film medio 2023 in de zalen. Het is niet voor het eerst dat een thriller van Nicci French bewerkt wordt.  The Safe House/Het veilige huis is in 2002 bewerkt tot tv-film. Killing Me Softly/Bezeten van mij is in 2002 verfilmd. Beneath the Skin/Onderhuids en The Secret Smile/De verborgen glimlach zijn in 2005 als tv-film uitgebracht. Without You gebaseerd op het boek What To Do When Someone Dies/Wat te doen als iemand sterft heeft ITV als driedelige serie op tv uitgezonden.

De novelle Verlies uit 2002 is door Léon van der Sanden bewerkt tot het gelijknamige toneelstuk. Het schrijversechtpaar woonde in november 2012 in de Haarlemse Stadsschouwburg de première van dit toneelstuk bij. De theaterbewerking maakte een tournee langs meer dan 80 Nederlandse theaters.


Geen opmerkingen: