05 september 2022

Wordt verwacht 528 (nieuws, 2022)

In het reservaat  Bij uitgeverij Volt verschrijnt op 8 november de thriller De man op de brug van Björn Paqualin. Het is  het tweede deel in de Scandinavische thrillertriologie rondom Stella Robertsson.

In een Zweeds natuurreservaat worden twee vrouwen aangevallen tijdens het kamperen. Sporen lijken te duiden op een verband met een dubbele moord vijf jaar eerder: toen werden in datzelfde gebied twee dertienjarige meisjes vermoord door een man die ze daar tegenkwamen. De man is nooit gevonden, ondanks het feit dat een van de meisjes grote delen van het incident had opgenomen met haar telefoon.

Inspecteur Stella Robertsson heeft een moeilijke periode achter de rug, en die is nog niet voorbij. Ze is geschorst hangende het onderzoek naar de gebeurtenissen van een jaar geleden, toen haar ex-man in haar bijzijn om het leven kwam.

Helaas heeft een journalist lucht gekregen van wat er destijds is gebeurd, en hij dreigt openbaar te maken wat hij heeft ontdekt.

In een wanhopige poging om haar dochter te beschermen tegen de waarheid besluit Stella een deal met hem te sluiten: ze zal samen met hem in de twee zaken uit het reservaat duiken en hem inzicht geven in haar bevindingen, als hij toezegt zijn mond te houden…

Björn Paqualin is een Zweedse scenarioschrijver, onder andere van de serie Wallander. In 2020 debuteerde hij met de Stella Robertson-thriller Waar rook is

Geen opmerkingen: