10 september 2022

Wordt verwacht 529 (nieuws, 2022)

Terug naar gisteren en eergisteren
In haar geboorteland scoorde Gillian McAllister al zeven bestsellers. Uitgeverij Cargo vond het nu hoog tijd om de Britse auteur ook bij de Nederlandse lezer te introduceren. Dat doet ze met de publicatie van haar thriller Wrong place wrong time, dat op 8 oktober onder de Nederlandse titel Verkeerde plaats, verkeerde moment in de winkel ligt.

Hoever zal een moeder gaan om de toekomst van haar zoon te redden?

In de nacht dat de wintertijd ingaat staat Jen te wachten tot haar zeventienjarige zoon thuiskomt. Als hij eindelijk de straat in loopt, kan ze niet geloven wat ze ziet.

Haar grappige, lieve tienerzoon vermoordt een vreemdeling, vlak voor hun huis. Ze heeft geen idee wat er gebeurt, maar weet wel dat haar zoon diezelfde nacht in de gevangenis belandt, en dat zijn toekomst voorbij is.

Jen valt in een onrustige slaap, en als ze de volgende ochtend wakker wordt… is het gisteren. En na de volgende nacht… is het de dag daarvoor.

Elke dag die ze wakker wordt, is het een dag eerder, een andere dag voor de moord. Een dag die haar de kans biedt om de moord te voorkomen en haar zoon te redden. Want ergens in het verleden kan ze misschien de toekomst veranderen.

Gillian McAllister (1985) studeerde Engelse taal- en letterkunde voordat ze als advocaat ging werken. Ze woont in Birmingham, waar ze fulltime schrijft en meewerkt aan diverse podcasts. Ze schreef haar debuut in de twee jaar dat ze herstelde van de ziekte van Pfeiffer. Haar thrillers werden in Engeland bestsellers. Verkeerde plaats, verkeerde moment wordt haar grote internationale doorbraak, verwacht uitgeverij Cargo.

Geen opmerkingen: