17 september 2022

Gesignaleerd 564 (nieuws, 2022)

Clare Mackintosh - Het laatste feest
Op 22 september verschijnt bij uitgeverij De Fontein de thriller Het laatste feest van Clare Mackintosh, het eerste deel in de serie over rechercheur Ffion Morgan.

De vakantiehuizen die Rhys Lloyd bezit aan de rand van het meer zijn een succes en op oudjaarsavond heeft hij het hele dorp uitgenodigd om champagne te drinken met hun rijke nieuwe buren. Maar rond middernacht drijft Rhys dood in het ijskoude meer.

Op nieuwjaarsdag heeft rechercheur Ffion Morgan een dorp vol verdachten. Het kleine dorp is haar thuis, dus de verdachten zijn haar buren, vrienden en familie.

Daarbij heeft Ffion zelf ook zo haar eigen geheimen. De leugens stapelen zich op en al snel is de vraag niet wie Rhys dood wilde hebben maar wie hem uiteindelijk heeft vermoord…

Clare Mackintosh was jarenlang werkzaam bij de politie. In 2011 begon ze als freelancejournalist en inmiddels is ze fulltime schrijver.

Haar debuut Mea culpa was direct na verschijnen een hit in Engeland. Daarna schreef ze nog drie thrillers: Ik zie jou, Valse hoop en Gegijzeld. Een onmogelijke keuze is haar eerste roman, gebaseerd op een ingrijpende gebeurtenis in haar eigen leven: het overlijden van een van haar tweelingzonen. Het laatste feest is haar vijfde thriller.

Lees hier een fragment uit Het laatste feest.

Geen opmerkingen: