15 mei 2022

Wordt verwacht 520 (nieuws, 2022)

Donna Leon al 30 jaar samen met commissaris Brunetti    Op 16 juni verschijnt bij uitgeverij Cargo Vluchtig verlangen van Donna Leon, opnieuw een avontuur van commissaris Brunetti. Het is dertig jaar geleden dat de Amerikaanse schrijfster haar serie over de Venetiaanse politiechef begon.

Een bootongeval in de Venetiaanse lagune, waarbij twee Amerikaanse toeristen gewond raken, trekt commissario Brunetti’s aandacht als blijkt dat de twee mede-opvarenden de slachtoffers in het ziekenhuis achterlieten en ervandoor gingen.

Was er meer aan de hand dan onschuldig joyriding en is dat de reden waarom de twee Italiaanse mannen niets met het ongeval te maken wilden hebben?

Brunetti moet samenwerken met zowel de carabinieri als de Guardia di Costiera, maar weet niet wie hij daar werkelijk kan vertrouwen. De zaak lijkt te leiden naar een man die betrokken is bij illegale nachtelijke activiteiten in de lagune, waarbij veel technologisch vernuft en een meedogenloos georganiseerd netwerk worden ingezet.

Uitgeverij Cargo: 'Donna Leon laat in haar dertigste Brunetti-thriller de commissario tot het uiterste gaan, en dwingt hem heel voorzichtig te handelen in zijn zoektocht naar de waarheid.'

Donna Leon (New Jersey, 1942) werkte als reisleidster in Rome en als copywriter in Londen. Ze doceerde literatuurwetenschap aan universiteiten in Iran, China en Saudi-Arabië. Na vele jaren in Italië te hebben geleefd, woont ze nu in Zwitserland, van waaruit ze nog regelmatig Venetië bezoekt.

Haar boeken werden wereldberoemd, vooral door het charismatische personage van commissario Brunetti. Op 28 september 2022 wordt Donna Leon 80 jaar. Haar gehele oeuvre is vanaf juni leverbaar als e-books. In de afgelopen drie jaar zijn de e-books van Donna Leon meer dan 30.000 keer uitgeleend.
Vanaf 16 juni worden de eerste drie audiobooks van Donna Leon uitgebracht, voorgelezen door Ad Knippels.

Geen opmerkingen: