20 mei 2022

Fatale recepten (nieuws, 2022)

Een gezamenlijk giftuintje  Bij uitgeverij Vrijdag verschijnt op 4 juni Joséphine van de Vlaamse schrijfster Anne-Laure van Neer. Een thriller over het zelf bepalen van je levenseinde.

De Thanatosclub onderhoudt een giftuin, zodat de leden zelf kunnen bepalen wanneer hun leven eindigt. Wanneer het bestaan van de giftuin wordt bedreigd, moeten ze stappen ondernemen.

Wegkwijnen in de Alzheimerafdeling, dat is geen optie voor Joséphine en de leden van de Thanatosclub. Het selecte vriendengroepje uit rusthuis Den Groenen heeft één wens: hun levenseinde zelf bepalen.

Een gezamenlijk giftuintje dat ingrediënten levert en een boekje met fatale recepten garanderen een snelle oplossing wanneer de tijd rijp is.

En dan gebeurt het ondenkbare. De directeur van het rusthuis onthult zijn plannen om een nieuwbouw neer te zetten in de tuin. Joséphine en haar vrienden zullen er alles, maar dan ook werkelijk alles aan doen om de tuin en hun laatste wil te redden.

Anne-Laure Van Neer (Antwerpen, 1975) debuteerde in 2015 met de misdaadkomedie Justine, daarna volgden Maurice en Louise. Deze drie boeken werden genomineerd voor de Knack Hercule Poirotprijs.

Lees hier wat de favoriete thriller van Anne-Laure van Neer is.


Geen opmerkingen: