20 mei 2022

Gesignaleerd 547 (nieuws, 2022)

Jos Pierreux - Besloten stad
Besloten stad is de nieuwste thriller van Jos Pierreux, over een moordonderzoek in tijden van corona. Het boek verschijnt 26 mei bij uitgeverij Vrijdag.

Hoe overleeft Knokke de lockdown?

Hoe lost de recherche van Knokke een moord op terwijl de pandemie heerst en coronaregels het onderzoek belemmeren? Gaat het brigadier Athenus en inspecteur Luk Borré lukken om de waarheid te achterhalen?

Vanwege de pandemie verandert de luxueuze badplaats Knokke in een spookstad. Zijn inwoners zijn voorzichtig bij alles wat ze doen. Ook bij de recherche werken ze maximaal vanuit huis.

Wanneer in het Koningsbos een anoniem lijk wordt aangetroffen, zit brigadier Stefaan Athenus met de handen in het haar. Door de pandemie is de politiebrigade onderbemand en er daagt geen versterking op. De brigadier dient te improviseren.

De coronaregels veranderen iedere dag en belemmeren elk onderzoek naar het vluchtmisdrijf. Zodra een vader zijn verslaafde zoon identificeert, wordt het lichaam door de wetsdokter vrijgegeven en gecremeerd. Want waarom zou de man liegen? En kan escalerend geweld het gevolg zijn van een eventuele leugen?

Na drie nominaties kreeg Jos Pierreux (1957) de Knack Hercule Poirotprijs 2018 voor zijn meest persoonlijke thriller Niets erger dan spijt. De jury noemde het een ‘tour de force’. Pierreux’ thrillers, waaronder zijn laatstverschenen Russische poppetjes, spelen zich meestal af in de kuststad Knokke. Voor de Wablieftreeks schreef hij De eerste moord.

Geen opmerkingen: