28 mei 2022

Gesignaleerd 554 (nieuws, 2022)

Ingrid Mulder - Eindstation
Jurist Ingrid Mulder debuteerde dertien jaar geleden met ahaar eerste politieroman. Sinds kort ligt haar negende in de winkel, getiteld Eindstation. Het boek is een uitgave van Ellessy Crime. 

Daar stond ze boven aan de trap, bij de ingang van het perron. Nu ligt ze, samen met de anderen - die ze in haar val meesleurde - gewond beneden.

Ze is bang en moet maken dat ze wegkomt, voordat iemand haar aanspreekt en zij mogelijk de schuld krijgt. Een getuige meldt aan de politie dat het geen val was. Het meisje werd geduwd. Maar waarom en door wie?

Rechercheur Ginny realiseert zich dat dit niet zomaar een zaak is. Terwijl Ginny een ultieme poging doet het geheim dat ze al zolang met zich meedraagt af te schermen, loopt haar eigen gezin gevaar.

Ingrid Mulder werd in 1971 geboren in een klein Drents dorpje. Op haar zeventiende begon ze met de studie rechten, waarvoor ze twee jaar later in Groningen ging wonen. Hoewel ze inmiddels op een ander rechtsgebied werkzaam is als jurist, blijft het strafrecht haar nog altijd boeien, net als de vraag waarom mensen eigenlijk crimineel worden. Mulder debuteerde in 2009 met de politieroman De Boogschutter en schreef daarna voor zowel volwassenen als voor kinderen. Eindstation is haar negende boek.
De schrijfster woont in Hoofddorp. 

Geen opmerkingen: