09 mei 2022

Gesignaleerd 546 (nieuws, 2022)

David Baldacci - Schaduwstad
Bij uitgeverij A.W. Bruna is de thriller Schaduwstad verschenen. Het is een nieuw deel in de serie over priv├ędetective Aloysius Archer van de Amerikaanse bestsellerauteur David Baldacci. Een scenarioschrijfster in Hollywood wordt met de dood bedreigd…

Priv├ędetective Aloysius Archer viert samen met zijn goede vriendin Liberty Callahan oudjaarsavond in Los Angeles, waar Liberty naam probeert te maken als actrice. Die avond ontdekt Archer dat achter alle pracht en praal van Hollywood een duistere wereld schuilgaat.

Scenarioschrijfster Ellie Lamb vraagt hem uit te zoeken wie haar wil vermoorden, maar wanneer hij bij haar langsgaat in Malibu, is de vrouw nergens te bekennen.

Wat hij wel aantreft, is het lichaam van een vermoorde man. En in de uren daarna wordt Archer buiten westen geslagen, achtervolgd door smokkelaars en bijna doodgeschoten. Kortom: het jaar 1953 had niet beter kunnen beginnen…

David Baldacci is de succesvolle auteur van thrillers, romans, YA-thrillers en twee kinderboeken. Baldacci werd geboren in Virginia, studeerde politieke wetenschappen aan de Virginia Commonwealth University, waar hij cum laude afstudeerde, en rechten aan de University of Virginia. Tijdens deze periode begon hij met schrijven. Na zijn studies werkte hij negen jaar werkzaam als bedrijfsjurist en advocaat in Washington D.C. In 1996 debuteerde hij met uiterst succesvol met het later verfilmde Het recht van de macht. Vanaf dat moment wijdde hij zich geheel aan het schrijven. Baldacci’s werk is in 45 talen vertaald en wereldwijd zijn er meer dan 100 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht.

Geen opmerkingen: