09 mei 2022

'Moet ik hier praten?' (nieuws, 2022)

Jo Nesbø gepodcast
In De Bezige Bij Podcast gaan de redacteuren van deze uitgeverij in gesprek met de schrijvers met wie ze nauw samenwerken. Deze week heeft uitgeverij Cargo eenmalig het stokje overgenomen van haar zusteruitgeverij voor een gesprek met bestsellerauteur Jo Nesbø.

Voor wie het nog niet wist: Jo Nesbø (1960) is de succesvolste thrillerauteur van Noorwegen en won al vele prijzen voor zijn boeken. Zijn werk wordt in meer dan vijftig landen uitgegeven en wereldwijd werden er tientallen miljoenen exemplaren van zijn boeken verkocht.

Vorig jaar schreef Jo Nesbø een novelle speciaal voor de Nederlandse boekhandel, De jaloezieman. Speciaal voor de lancering bracht Nesbø een bezoek aan Nederland, wat de uitgeverij de kans bood om samen met hem een podcast op te nemen.

De podcast-aflevering bevat een aantal gesprekken. Tijdens Border Kitchen op 29 oktober 2021 werd Nesbø geïnterviewd door presentator Frank Evenblij. Voor degene die er die avond niet bij kon zijn, begint deze podcast met de leukste vragen en antwoorden uit hun gesprek. Daarnaast vertelt Nesbø in een gesprek met zijn redacteur Chris Kooi meer over zijn allernieuwste boek Rateiland (verschijnt 24 mei) en beantwoordt hij vragen van zijn Nederlandse en Vlaamse lezers.

Ook luister je in de podcast naar een exclusieve opname van het eerste deel van Rateiland. Rik van de Westelaken is voorlezer van dienst.

De podcast is hier te beluisteren.

Geen opmerkingen: