25 mei 2022

Gesignaleerd 550 (nieuws, 2022)

Faber & Pedersen - Stikdonker
Op 6 juni verschijnt bij  uitgeverij HarperCollins Holland de nieuwe thriller van het populaire Deense duo Faber & Pedersen: Stikdonker.


Inspecteur Martin Juncker is teruggekeerd naar Kopenhagen en krijgt een nieuwe moordzaak toegewezen: een jonge vrouw is gewurgd en halfnaakt achtergelaten in een park. Haar kleren liggen netjes opgevouwen naast haar lichaam.

Hoewel er geen duidelijke aanwijzingen zijn om te volgen, doet de moord Juncker direct aan een onopgeloste zaak van tien jaar eerder denken.

Zou dit dezelfde moordenaar zijn? En kan hij dan alsnog zijn belofte nakomen door de nabestaanden gerechtigheid te geven?

Als er binnen niet al te lange tijd nog een slachtoffer met dezelfde doodsoorzaak wordt aangetroffen, moeten hij en zijn collega Signe Kristiansen hun krachten bundelen. Hoewel Signe nog bezig is met een zaak uit het verleden, besluiten ze direct alles op alles zetten om de waarheid te achterhalen. Er staan namelijk levens op het spel…|

Kim Faber
is architect en journalist voor de Deense krant Politiken. Janni Pedersen is presentator en misdaadjournalist op de Deense televisie. Voor hun debuut Winterland wonnen ze de prijs voor Beste Debuut van het Jaar in hun thuisland en werden ze genomineerd voor de Max Bronzen Vleermuis. Faber & Pedersen zijn winnaars van de ime Fair Publieksprijs en de Plusbook Award als auteurs van het jaar in Denemarken. Hed duo vekocht al meer dan 50.000 exemplaren in Nederland en Belgiƫ.

Geen opmerkingen: