24 mei 2022

Toegetakeld (nieuws, 2022)

Rituele moord in de Hobokense bossen
Voor zover De Spanningsblog ervan op de hoogte is, kent Vlaanderen twee misdaadauteurs die van achteren De Bruyn heten. De ene heet Patrick, de andere Paul. Van de laatste verschijnt op 31 mei bij  Manteau de thriller De laatste stap. 'Het kwaad is soms dichterbij dan je denkt', laat de  uitgever als teaser weten.

Een prachtig natuurgebied. Een heerlijke zomernacht. Het begin van een nachtmerrie... 

'Rassenhaat, extreemrechtse groepen, verbittering en afgunst, maar ook liefde, schoonheid en humor. De laatste stap is een wervelend geschreven whodunit waarin je de gonzende hartslag van een stad voelt', meldt de uitgeverij.

Wanneer het lichaam van een man wordt gevonden in de Hobokense Polder beseffen commissaris Eric Michiels en zijn team meteen dat dit geen gewone moord is. De manier waarop hij is toegetakeld doet vermoeden dat het om extreme haat of een rituele moord gaat.

De vermoorde man was een vereenzaamde en verbitterde leraar die een conflict had met een leerling, maar al snel blijkt dat hij vroeger journalist was en dat hij op zoek was naar een grote zaak. Een ex-collega had hem verteld dat zij gedwongen was tot een schijnhuwelijk, maar nog voor de politie haar kan ondervragen, wordt ook zij vermoord teruggevonden.

Michiels en zijn team staan voor de moeilijkste zaak waar ze ooit mee te maken hebben gehad.

Paul De Bruyn werkte 35 jaar voor Gazet van Antwerpen als redacteur buitenland, chef buitenland en eindredacteur. Eerder schreef hij de non-fictieboeken Acht seconden in Dallas, over de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy, God, haat en geweren, over het presidentschap van George W. Bush, en de misdaadverhalen Het laatste gesprek en Fatale vriendschap.

Geen opmerkingen: