08 juli 2019

Extreem muterend (nieuws, 2019)

'Jurassic Park'-scenarist debuteert met thriller 




Hij schreef de scripts voor Hollywood-blockbusters die bij elkaar meer dan zes miljard dollar hebben omgezet. Nu probeert David Koepp met zijn tekst in print een fortuin binnen te harken. Op 3 september verschijnt bij HarperCollins Holland zijn sf-thrillerdebuut Koelcel. 

Koelcel is volgens de kenners die er al een blik op mochten werpen een sensationele sf-thriller met een razend tempo. Bijna 'een must' voor de fans van het werk van Michael Crichton, de auteur van Jurassic Park en Disclosure.

December 1987. Robert Diaz, lid van een geheime elite-eenheid van het Pentagon, reist naar de Australische woestijn om een mogelijke biochemische aanval te onderzoeken. Hij vindt iets wat nog veel verontrustender is: een extreem muterend plantachtig organisme dat de wereld kan verwoesten. Hij kan het net op tijd terugdringen en bewaart het in een koelcel in een zwaar bewaakt overheidsgebouw.

Maart 2019. Het gebouw wordt verkocht en het organisme weet te ontsnappen. En het muteert sneller dan ooit tevoren… Diaz, inmiddels met pensioen, wordt opgeroepen om twee argeloze bewakingsagenten - een ex-gevangene en een alleenstaande moeder - te helpen. Diaz weet wat er op het spel staat, de anderen leren het gaandeweg… Het doel is simpel: het organisme isoleren en de mensheid redden. Maar hoe?

David Koepp (1963) is een Amerikaans ­filmregisseur. Maar met zijn scenario's werd hij pas echt bekend. Hij schreef de scripts van onder meer Jurassic Park, Spider-Man, Mission: Impossible, Angels And Demons, Inferno en War of the Worlds. Volgens Wikipedia kreeg hij voor het script van Panic Room de bescheiden vergoeding van vier miljoen dollar. De filmrechten op Koelcel zijn inmiddels verkocht voor een bedrag met zeven cijfers voor de komma.

Geen opmerkingen: