10 juli 2019

Stadsgids (nieuws, 2019)

Vlaamse misdaadauteur Lydia Verbeeck overledenDe Vlaamse schrijfster Lydia Verbeeck is op donderdag 4 juli overleden. Ze is 71 jaar geworden. Dat meldt de Gazet van Antwerpen. 


Lydia Verbeeck (1948) werd in het Vlaamse Aartselaar geboren. Ze was onderwijzeres, maar legde zich vanaf 1990 volledig toe op het schrijven van scenario’s voor radio en televisie. Ze schreef ook kinderverhalen, jeugdboeken, misdaadverhalen en historische romans en thrillers. In juni verscheen haar meest recente boek De Gestolen Glasramen. De titel van die thriller verwijst naar de glas-in-loodramen van de Sint-Gummaruskerk in Lier.

De plaats Lier speelde trouwens vaker een rol in de boeken van Lydia Verbeeck. Ze woonde er en ze leidde er als stadsgids ook toeristen rond. Voor haar oeuvre en haar verdienste als stadsgids kreeg Lydia Verbeeck eind maart de Lifetime Achievement Award, maar door haar verslechterde gezondheidstoestand kon ze die niet komen ophalen. Via haar dochter liet ze weten hoe jammer ze het vond er niet bij te kunnen zijn.

Ze heeft vijf historische thrillers op haar naam staan, waarvan Toevluchtsoord en Verzegeld werden genomineerd voor de Hercule Poirotprijs. In 2013 en 2014 schreef ze twee misdaadromans rond reisleidster Sofie Catoor en haar chauffeur. Vanaf 2015 schakelde ze weer over op het schrijven van historische romans rond Lier.

Bron: Gazet van Antwerpen

Geen opmerkingen: