08 juli 2019

Bloedrood (nieuws, 2019)


Handige tip: Nicci French schuin afsnijden
Nicci French houdt van elke dag vers water en vindt het heerlijk om zich elke dag lekker uit te strekken en twee duimlengtes te groeien. Maar vooraf dient Nicci French wel schuin afgesneden te worden. Let op: deze tip niet uitproberen op Nicci French zelf, maar op de tulp die naar het Britse schrijversechtpaar is vernoemd. 


Nicci French bezocht zondag 7 juli van Park Rusthoff in Sassenheim voor een signeersessie van hun nieuwste boek Huis vol leugens. Tot hun 'most pleasantly surprise' mochten Nicci Gerrard en Sean French de eerste naar hen genoemde tulpen met champagne dopen, een initiatief van boekhandel Wagner in de Zuid-Hollandse plaats.

‘Net als veel andere boekhandels wilden wij Nicci French heel graag eens in de winkel ontvangen’, vertelt Willemien Cazzato-Wagner in Boekblad. ‘En toen ik het omslag van hun nieuwe thriller Huis vol leugens zag, met die prachtige tulp erop, dacht ik: nu heb ik je! Wat zou het gaaf zijn om ze juist nu naar de Bollenstreek te halen en een tulp aan Nicci French te koppelen.' Het is volgens Cazzato-Wagner de eerste tulp die naar een schrijver is vernoemd. Het gaat om een bloedrode tulp met een wit puntje.

De tulp komt van kweker Maveridge. Overigens moet de thrillerfan nog wel even geduld betrachten voordat hij of zij Nicci French schuin kan afsnijden: de tulp komt pas over twee jaar op de markt.

Bron: Boekblad

Geen opmerkingen: