01 juli 2019

Voorwaardelijk vrij (nieuws, 2019)

David Baldacci tovert weer nieuwe held uit zijn tekstverwerker



Bij A.W. Bruna verschijnt op 23 juli Een goede daad van David Baldacci. 'Een extra thriller voor in de zomer', aldus de uitgever.


De thriller is het begin van een nieuwe serie met Aloysius Archer. Deze oorlogsveteraan en ex-gevangene probeert zijn leven na enkele turbulente jaren weer op te pakken. Maar wat begint als een simpel klusje, loopt uit op een moordmysterie...

Wanneer Archer in 1949 voorwaardelijk vrijkomt uit de gevangenis, waar hij zat voor een misdaad die hij niet heeft gepleegd, vestigt hij zich in het stadje Poca City. Archer heeft een lijst meegekregen met wat hij verplicht is te doen na zijn vrijlating en wat hem allemaal verboden is. Hij moet een baan zoeken en zich regelmatig melden bij zijn reclasseringsambtenaar. Maar een bar bezoeken, laat staan alcohol nuttigen, is hem verboden. Contact met 'losbandige' vrouwen is al helemaal uit den boze.

Archers zoektocht naar werk brengt hem de eerste de beste avond al naar een bar waar hij aan de praat raakt met Hank Pittleman, een van de machtigste zakenmannen in het stadje. Pittleman biedt hem een baan aan, maar wat in eerste instantie een simpel klusje lijkt – het innen van een schuld – blijkt algauw een stuk complexer te liggen. Wanneer er een moord wordt gepleegd en Archer de belangrijkste verdachte is, beseft hij dat hij weleens snel weer in de gevangenis zou kunnen belanden. Tenzij hij zelf de moordenaar weet te vinden...

Aloysius Archer sluit aan bij het inmiddels indrukwekkende rijtje personages dat Baldacci heeft gecreëerd. Amos Decker, Will Robie, John Puller, Sean King, Michelle Maxwell en Atlee Pine gingen hem reeds voor.

Van David Baldacci zijn in Nederland en Vlaanderen al meer dan 2 miljoen boeken verkocht. Zijn boeken worden in meer dan 45 landen vertaald en wereldwijd zijn er meer dan 120 miljoen exemplaren verkocht.

Baldacci studeerde politieke wetenschappen aan de Virginia Commonwealth University, waar hij cum laude afstudeerde, en rechten aan de University of Virginia. Tijdens deze periode begon hij met schrijven. Na zijn studies was hij gedurende negen jaar werkzaam als bedrijfsjurist en advocaat in Washington D.C. In 1996 debuteerde hij met Het recht van de macht en vanaf dat moment wijdde hij zich geheel aan het schrijven.

Met zijn Wish You Well Foundation strijdt Baldacci samen met zijn vrouw Michelle al sinds jaar en dag tegen analfabetisme en hiervoor ontving hij op 12 juli 2008 de The Silver Bullet Award. Zijn debuut Absolute Power werd in 1997 verfilmd door en met Clint Eastwood. Baldacci heeft bijna veertig thrillers, romans, jeugd- en kinderboeken geschreven.

Foto auteur: Mariel Kolmschot

Geen opmerkingen: