20 mei 2019

Wordt verwacht 464 (nieuws, 2019)

De jacht op een vrouwelijke naziOp 20 augustus verschijnt bij HarperCollins Holland De jaagster van Kate Quinn. ‘Een indrukwekkende historische roman in de nasleep van WOII', oordeelde Booklist. 'Behalve een spannende zoektocht naar gerechtigheid omvat het boek drie onvoorspelbare liefdesgeschiedenissen.’


Het is 1946. De Britse oorlogscorrespondent Ian Graham is erop gebrand de vrouw te pakken te krijgen die bekendstaat als Die Jägerin – De jaagster. Ze heeft gruwelijke misdaden gepleegd, maar Ian wordt ook door een heel persoonlijke reden gedreven.

Het lijkt een onmogelijke opgave, tot hij Nina Markova ontmoet, een Russische pilote die tijdens de oorlog in vijandelijke handen viel maar wist te ontsnappen. Zij is de enige die ooit oog in oog heeft gestaan met De jaagster en het heeft overleefd.

Ondertussen maakt de zeventienjarige Jordan in Amerika kennis met de nieuwe verloofde van haar vader, een vrouw met een licht Duits accent en een verleden waarover ze niet wil praten...

Kate Quinn studeerde aan de universiteit van Boston. Ze heeft diverse historische romans op haar naam staan, waaronder Het Alice-netwerk, dat onder andere werd opgepikt door Reese Witherspoons Book Club. Haar boeken zijn in verschillende talen vertaald.De trailer van De jaagster:
Geen opmerkingen: