28 mei 2019

Gesignaleerd 467 (nieuws, 2019)

Peter James - Ultiem bewijs



Bij uitgeverij De Fontein verschijnt 29 mei Ultiem bewijs, de zestiende standalone thriller van bestsellerauteur Peter James. Dit boek zet vraagtekens bij wetenschap en religie, zo wordt beloofd.
 'De beste what if-thriller sinds De Da Vinci Code', stelt de uitgever. Toe maar.


Onderzoeksjournalist Ross Hunter krijgt een telefoontje van ene Harry F. Cook. Deze oude man beweert bewijs te hebben voor het bestaan van God en hij wil dat Ross degene is die hem helpt bij het laatste stuk van zijn zoektocht.

Ross is sceptisch maar ook geïntrigeerd en met behulp van een set coördinaten die Cook hem geeft, begint hij aan een ingewikkelde en gevaarlijke taak. Hij volgt de coördinaten die hem van Glastonbury via de Vallei der Koningen naar Los Angeles brengen. Met gevaar voor eigen leven, want al snel blijkt dat niet iedereen gecharmeerd is van het idee dat het bestaan van God aangetoond kan worden…

Britse recensenten zijn enthousiast over Ultiem bewijs. ‘Een thriller in de lijn van Dan Brown, maar met meer vaart en humor doorspekt. Een intrigerende pageturner', schreef de Sunday Express. En de recensent van The Guardian oordeelde: ‘Peter James bevindt zich op het terrein van Dan Brown, en doorstaat het vergelijk met glans.’

Peter James is een van de bestverkopende thrillerauteurs ter wereld, hij wordt vooral geroemd om zijn serie met rechercheur Roy Grace uit Brighton. Ultiem bewijs is het resultaat van een fascinatie voor het onderwerp en van tientallen jaren onderzoek. En net als de journalist in het boek werd James gebeld door iemand die het bestaan van God kon bewijzen. Dat telefoontje kreeg de schrijver dertig jaar geleden, toen hij een thriller aan het schrijven was. Hij is het gesprek nooit vergeten, zo blijkt nu.

Hier is een fragment van Ultiem bewijs

Geen opmerkingen: