10 mei 2019

Gesignaleerd 464 (nieuws, 2019)

Tim Willocks - Moord volgens Turner



Bij uitgeverij De Fontein verschijnt op 14 mei Moord volgens Turner van de Britse arts Tim Willocks. Een thriller 'in filmische stijl', aldus de uitgever. 'Het rauwe landschap van Zuid-Afrika wordt weerspiegeld in zijn personages. Willocks snijdt maatschappelijke thema's aan en combineert die met snelle, plotgedreven actie.' 


De jonge Afrikaner Dirk Le Roux rijdt in Kaapstad dronken een zwart meisje aan. Zijn moeder, Margot Le Roux, een machtige zakenvrouw, weigert haar zoons leven te laten ruïneren door het lot van een dakloos meisje zonder enig toekomstperspectief. In een land waar corruptie en machtsmisbruik overheersen, zal niemand daarnaar kraaien.

Maar dat is buiten Turner gerekend, een zwarte rechercheur van onbesproken gedrag. Hij reist naar het stadje waar Margot Le Roux alles lijkt te beheersen, inclusief de politie. Turner weigert te buigen voor intimidatie en omkoping. Als vervolgens de jacht op hém wordt geopend, moet hij vechten voor zijn leven.

Tim Willocks (1957) is psychiater, karateka, romanschrijver en filmmaker. Hij schreef diverse filmscenario’s en werkte samen met grote Hollywoodregisseurs als Steven Spielberg en Michael Mann. Van zijn hand verschenen onder andere De Orde en De twaalf kinderen van Parijs. Hij woont en werkt in Ierland.

Geen opmerkingen: