21 mei 2019

Huldiging (nieuws, 2019)

Uitreiking Gouden Strop toch op tv In tegenstelling tot wat eerder hier op deze plek gemeld werd, zal de uitreiking van de BookSpot Gouden Strop en de Schaduwprijs toch op tv te zien zijn. Dat heeft de Stichting CPNB laten weten. 

De nominaties van de twee thrillerprijzen werden op 1 mei gedaan tijdens het RTL-programma 5 Uur Live. Datzelfde programma doet woensdag 29 mei verslag van de huldiging van de winnaars.

De bekendmaking van de bekroonde boeken voor de Gouden Strop en de Schaduwprijs is aan het eind van de middag gepland in een Italiaans restaurant dat is gevestigd in het gebouw van de Goede Doelen Loterijen in Amsterdam. Het tv-programma zetelt in hetzelfde pand en zal live schakelen naar het evenement.

In 2018 was er geen sprake van een uitreiking op tv. Schrijvers Willem Asman en Eva Keuris ontvingen toen respectievelijk de Gouden Strop en de Schaduwprijs tijdens een evenement op het landgoed van boekenwebwinkel BookSpot in 's-Graveland. Het jaar daarvoor was de bekendmaking wel op tv te zien: tijdens RTL Late Night, de talkshow van Humberto Tan. De prijsuitreiking werd geen groot succes. Ze was in een vloek en een zucht voorbij, hetgeen leidde tot veel gemopper bij auteurs en media.

Geen opmerkingen: