29 mei 2019

Gesignaleerd 468 (nieuws, 2019)

Jos Pierreux - Rot fruit



Bij uitgeverij Vrijdag is Rot fruit verschenen, de zestiende misdaadroman van de Vlaming Jos Pierreux waarin inspecteur Luk Borré weer een moeilijke zaak op zijn bordje krijgt.

In een winkelpand stuit Luk Borré op een gruwelijke moord. In de magnetron ligt een vuist, in de oven een hoofd en in een keukenkastje een tong. De identificatie van het aan stukken gehakt lichaam verloopt moeizaam. Terwijl zijn echtgenote Rena op zoek gaat naar een aannemer om hun flat te verbouwen, probeert Borré de dader op het spoor te komen.

Het onderzoek vordert niet, tot speurders van buiten Knokke zich ermee bemoeien en een aanhouding verrichten. De verdachte lijkt echter zo onwaarschijnlijk dat Borré niet kan geloven in zijn schuld.

De inspecteur zoekt in stilte verder. Is dit trouwens wel een alleenstaand misdrijf? Of is de inspecteur een seriemoordenaar op het spoor?

Jos Pierreux (1957) woonde tot begin 2012 in Pepingen. Toen werd hij professioneel auteur en ging in Knokke en Halle wonen. De meeste van zijn misdaadverhalen (met inspecteur Luk Borré vaak in een hoofdrol) spelen zich in de badstad af, maar hij schrijft ook romans.

In 2004, 2005, 2014 en 2018 werd Pierreux genomineerd voor de Hercule Poirotprijs. In 2018 won hij die prijs met Niets erger dan spijt, een misdaadroman die sterk autobiografisch is omdat hij er de (strijd om) euthanasie van zijn moeder in verwerkte.

Geen opmerkingen: