28 mei 2019

Herinneringen (nieuws, 2019)

Uitgever presenteert 'Koreaanse Stephen King'



Ze heeft tot dusver een beperkt oeuvre van enkele romans, een young adult-boek en een essaybundel, maar in haar geboorteland Zuid-Korea is You-Jeong Jeong
 inmiddels een fenomeen. Uitgeverij Cargo laat nu de Nederlandse lezer kennismaken met haar werk via de thriller De goede zoon, verkrijgbaar vanaf 4 juli. 'Intens eng', oordeelde de Daily Telegraph.


De 26-jarige Yu-Jin ontwaakt na een onrustige nacht en ontdekt dat zijn kleding onder het bloed zit. Onderaan de trap vindt hij vervolgens het levenloze lichaam van zijn moeder, haar hals blijkt doorgesneden.

Yu-Jin heeft geen herinneringen aan de nacht, maar beseft dat al het bewijsmateriaal naar hem wijst. Hij besluit daarom het lichaam van zijn moeder te verstoppen en zelf de moordenaar op te sporen. Ondertussen moet hij zijn nieuwsgierige tante, zijn stiefbroer en de politie op een dwaalspoor zetten.

Dan blijkt dezelfde nacht nóg een vrouw te zijn vermoord. Langzaam komen Yu-Jins herinneringen terug, en ontvouwt zich een drama dat verder gaat dan deze fatale nacht.

You-Jeong Jeong (1966) werkte jarenlang als verpleegster voordat ze zich volledig op haar schrijverschap richtte. Ze wilde als kind al schrijfster worden, maar haar moeder bleek een dwarsligger te zijn. Jeongs oom was een toneelschrijver die als veertiger in armoede stierf. Haar moeder wilde voorkomen dat haar dochter hetzelfde zou overkomen.

Na de dood van haar moeder publiceerde Jeong haar eerste roman en met succes. Ze won diverse grote literaire prijzen en bereikte in korte tijd de bestsellerstatus. Twee van haar boeken zijn verfilmd en van De goede zoon zijn ook de filmrechten verkocht. Jeong is in haar vaderland inmiddels een fenomeen en wordt daar beschouwd als de 'Koreaanse Stephen King'.

Geen opmerkingen: