06 mei 2019

Bloed en alcohol (nieuws, 2019)

Harry Hole ligt weer in de goot



Sommige seriepersonages leiden een verre van jaloersmakend leventje. Bij hen gaat het soms gruwelijk mis. Die hebben niet te maken met wat licht ongerief, zoals rechercheur De Cock die wel eens de kapstok miste bij het hoedje werpen, maar botsen tegen huizenhoge problemen op. Harry Hole, de protagonist van Jo Nesbø, krijgt het in een nieuw avontuur zwaar te verduren. 


In Het mes, dat op 18 juni bij uitgeverij Cargo verschijnt, keert Harry Hole terug naar waar het ooit begon. Of waar het ooit misging. Hij is weer aan de drank, zijn grote liefde Rakel heeft hem verlaten, voorgoed dit keer, en hij woont opnieuw op zijn oude adres aan de Sofia Gatan.

De politie in Oslo biedt hem een baan aan, maar hij mag alleen nog cold cases onderzoeken. Als na meer dan tien jaar gevangenis Svein Finne, de serieverkrachter en -moordenaar, weer op vrije voeten komt, is Hole ervan overtuigd dat hij opnieuw zal toeslaan.

Het is slechts de opmaat van veel grotere rampspoed. Want wanneer hij op een dag in zijn appartement ontwaakt na een nacht vol alcohol, ontdekt Harry dat hij besmeurd is met bloed. Het is het begin van een nachtmerrie die erger wordt dan hij ooit kon dromen. De briljante, onnavolgbare politieagent Harry Hole is terug en in de greep van de moordenaar die hem al zijn hele loopbaan achtervolgt.

Jo Nesbø (Oslo, 1960) is de meest succesvolle thrillerauteur van Noorwegen. Zijn werk wordt in meer dan vijftig landen uitgegeven, is verschillende malen onderscheiden en diverse titels zijn verfilmd. Hij is voormalig profvoetballer, beurshandelaar, muzikant en wereldreiziger.

De schrijver praat hier over Het mes:


Geen opmerkingen: