20 mei 2019

Gesignaleerd 465 (nieuws, 2019)

Tine Bergen - Vissen praten nietBij uitgeverij Vrijdag verschijnt 23 mei de thriller Vissen praten niet van de Vlaamse auteur Tine Bergen. Volgens de uitgever gaat het om 'een roman die onder je huid kruipt'. 


Wanneer kleuterjuf Flo toevallig blauwe plekken opmerkt bij een van haar leerlingen, beseft ze al snel dat deze niet veroorzaakt kunnen zijn door een ongelukkige val. Nee, het jongetje is overduidelijk de vuisten van zijn vader tegengekomen. Niemand luistert naar haar veronderstellingen. Tot een paar maanden later de politie aan de deur staat...

Ze wordt verdacht van moord op David De Vader, de vader van een van de kleuters uit haar klas. Flo wordt meegenomen voor een gesprek over de voorbije zomer. Een gesprek over blauwe plekken op kinderruggen, temperamentvolle vakantieliefdes, chocolade en bedreigingen over de babyfoon.

Een gesprek dat niet alleen haar leven, maar ook dat van heel wat anderen onherroepelijk zal veranderen. Flo leert wat ze eigenlijk al wist: dat er ergere zaken zijn dan van moord verdacht worden. Een gesprek dat uiteindelijk vooral gaat over wat niet wordt gezegd. Want vissen praten niet.

'Vissen praten niet geeft ontzettend veel leesplezier omdat Tine Bergen de lezer voortdurend op het verkeerde been zet', zegt haar uitgever Ronald Grossey. 'Er is niet alleen het verhaal van het jongetje en zijn ouders, gaandeweg wordt ook duidelijk dat de kleuteronderwijzeres zelf diepe wonden heeft overgehouden aan haar verleden. Bovendien schrijft Tine Bergen zo intens mooi en beklijvend dat dit boek smeekt om in één ruk uitgelezen te worden en vervolgens nog dagen zal nazinderen.'

Tine Bergen (1981) is journaliste en auteur van jeugdboeken, fictie en non-fictie voor volwassenen. In 2018 verscheen haar familieroman Merg. Koekoeksjong is de titel van een thriller van Bergen die in 2013 op de markt kwam.

Geen opmerkingen: