20 november 2018

Wordt verwacht 455 (nieuws, 2018)

Een eetclub van seniorenPeter Römer en zijn vrouw Annet Hock debuteerden vorig jaar met de thriller En nu ik! Kennelijk is deze coproductie goed bevallen, want het duo laat op 22 januari 2019 een nieuwe spannende roman bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnen. In Oog om oog gaat het om vriendschap, verraad en wraak. 


In tegenstelling tot je familie kies je je vrienden zelf. Maar wat als je beste vriend je verraadt? Dat is het uitgangspunt van de nieuwe thriller van schrijversduo Römer & Hock, die in de verte een beetje doet denken aan De eetclub van Saskia Noort. Maar hier zijn de hoofdrolspelers wat jaartjes ouder.

Al meer dan twintig jaar kennen ze elkaar, de vriendengroep rond jeugdvrienden Sander en Lucas. Vier stellen die lief en leed, zon- en feestdagen met elkaar deelden. En van oudsher minimaal één keer per jaar met hun gezinnen naar Schiermonnikoog gingen – de ouders in het grote huis, de kinderen in tentjes in de tuin.

Toen de kinderen eenmaal het huis uit waren, werd de vriendschap minder vanzelfsprekend. Ze zagen elkaar nog wel, maar de banden werden minder hecht.

Uit nostalgie besluiten de acht nog eenmaal terug te keren naar de goede oude tijd. Maar het is niet meer hetzelfde. De onderlinge verhoudingen zijn veranderd, er is veel gebeurd. En wat een vrolijke reünie op Schiermonnikoog had moeten zijn, loopt uit op een drama. Want het verraad dat een kwarteeuw geleden plaatsvond, vindt eindelijk zijn uitweg...

'Römer & Hock bedienen zich van een vlot leesbare schrijfstijl', schreef De Spanningsblog over En nu ik!. 'Je kunt niet zien waar de een schrijft en waar de ander het verhaal weer overneemt. Da's een pluspunt. Maar En nu ik! is niet een verhaal dat beklijft en de lezer verbluft achterlaat. Bij een volgend boek moet het duo echt wat meer vernuft, onverwachte plotwendingen en meer thrillerelementen uit de kast halen.'

Annet Hock en Peter Römer zijn al meer dan dertig jaar getrouwd en hebben samen vier kinderen grootgebracht. Annet werkt sinds 1998 als zelfstandig trainer/coach in haar eigen bedrijf. Peter is acteur, regisseur en schrijver op het gebied van radio, televisie en het toneel. Hij is bekend van o.a. de Baantjer-boeken. Daarnaast is hij voorzitter van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs.

© Foto auteurs: Monique Koelman


Geen opmerkingen: