12 november 2018

Bookie (nieuws, 2018)

James Patterson lanceert thriller via Facebook


James Patterson, 's werelds bestverkopende thrillerauteur, heeft een nieuwe vorm gevonden om zijn verhalen aan de lezer te brengen. Samen met Facebook heeft de Amerikaanse boekenfabrikant zijn laatste thriller The Chef via de Messenger-app beschikbaar gesteld. Het verhaal is sinds vorige week online te lezen verschijnt in februari in print.


Lezers die geïnteresseerd zijn hoeven slechts aan te haken op The Chef op Messenger om met het boek te kunnen beginnen. Maandelijks maken 1,3 miljard mensen gebruik van Facebook Messenger. En James Patterson is, zoals bekend, ook van de grote getallen. Wereldwijd heeft hij om en nabij de 375 miljoen boeken verkocht.

The Chef gaat over Caleb Rooney, overdag een rechercheur bij de politie van New Orleans en 's nachts werkzaam bij een transportbedrijf dat voedsel vervoert. Rooney bevindt zich in een lastig parket: hij wordt beschuldigd van moord. Het korte verhaal wordt weergegeven in de vorm van tekstberichten gecombineerd met videofilmpjes, audiofragmenten, foto's en documenten. Rooney en ook andere belangrijke karakters uit The Chef hebben afzonderlijk ook Instagram-accounts.

Patterson noemt het project een 'bookie', oftewel het boek gaat samen met een film. The Chef is vooral bedoeld om jongeren aan het lezen te krijgen, zegt hij. De 71-jarige auteur is niet vies van experimenten op boekengebied. Zo lanceerde hij een serie uiterst korte thrillers van 4 dollar per stuk en was hij een van de pioniers in de e-bookbranche.

Bron: TechCrunch

Geen opmerkingen: