05 november 2018

Gesignaleerd 451 (nieuws, 2018)

Daniel Silva - Het huis der spionnenBij uitgeverij HarperCollins Holland verschijnt op 20 november Het huis der spionnen, de zeventiende thriller van de Amerikaanse auteur Daniel Silva waarin meesterspion Gabriel Allon de hoofdrol speelt. 


Vier maanden na de dodelijkste aanslag op Amerikaans grondgebied sinds 9/11, is de Britse hoofdstad Londen het decor van het nieuwe doelwit van terreurbeweging IS. Een reeks bomaanslagen laat een spoor van vernielingen achter. De terreuraanval was briljant gepland, maar toch is er één los eindje.

Kunstrestaurateur én meesterspion Gabriel Allon wordt op de zaak gezet. Hij vindt al snel een connectie met een terreurcel in Saint-Tropez, bij de flamboyante en schatrijke Jean-Luc Martel en zijn echtgenote Olivia Watson, een beeldschoon ex-topmodel.

Olivia beweert niet te weten dat haar wederhelft zo rijk is geworden door drugshandel. Hij heeft zogenaamd niet door dat hij zaken doet met een man die het Westen wil verwoesten. Slaagt Gabriel Allon erin om via hen bij het brein achter de aanslagen te komen?

Bestsellerauteur Daniel Silva heeft wereldwijd naam gemaakt als dé kenner van de wereld van internationale intriges. Zijn achtergrond als journalist en correspondent in het Midden-Oosten speelt hierbij ongetwijfeld een rol. Zijn boeken verschijnen in dertig landen. De Dallas Morning News bestempelt Silva na lezing van zijn nieuwste thriller als 'een van onze grootste levende spionageschrijvers'.

Klik hier voor een interview met Daniel Silva uit 1997.

Daniel Silva - Het huis der spionnen, uitgeverij HarperCollins Holland, 480 pag.

Geen opmerkingen: