20 november 2018

Gesignaleerd 453 (nieuws, 2018)

Cara Hunter - Dicht bij huis Bij uitgeverij Prometheus is verschenen Dicht bij huis (Close to home), het thrillerdebuut van de Engelse schrijfster Cara Hunter. 'Een verbijsterend, aangrijpend verhaal', aldus haar bestsellende collega Ian Rankin. 

De achtjarige Daisy Mason is afgelopen nacht verdwenen van een familiefeest. Inspecteur Adam Fawley, die op de zaak wordt gezet, houdt alle opties open, maar hij weet dat de dader negen van de tien keer dicht bij huis gezocht moet worden.

Daisy's familie gedraagt zich inderdaad nogal opvallend – haar moeder doet er alles aan om de schijn op te houden en haar vader blijft koel en afstandelijk tijdens de verhoren. Daisy's teruggetrokken broertje laat al helemaal niks los.

Fawley probeert het meisje uit alle macht te vinden, maar ze lijkt te zijn verdwenen zonder een spoor achter te laten. Niemand weet wat er is gebeurd, niemand heeft iets gezien – beweren ze. Maar iedereen heeft een mening en iedereen, zo lijkt het, draagt een geheim met zich mee. Dat moet betekenen dat iemand liegt...

Cara Hunter promoveerde aan de universiteit van Oxford, waar ze Engelse literatuur studeerde. Ze woont en werkt nog steeds in Oxford, dat ze als achtergrond voor haar thrillers gebruikt. Haar tweede thriller heet In the dark en nummer drie, No way out, staat op punt van uitkomen. Wereldwijd heeft Hunter al ruim een half miljoen boeken verkocht.

Cara Hunter - Dicht bij huis. Uitgeverij Prometheus, 336 pag.

Geen opmerkingen: