26 november 2018

Nieuwe oogst (nieuws, 2018)

Ambo|Anthos vestigt hoop op vrouwelijke auteursSlechts zes spannende boeken brengt uitgeverij Ambo|Anthos komend voorjaar op de markt. Het merendeel is geschreven door schrijfsters.

Twee van de auteurs die een nieuwe thriller presenteren, komen uit Nederland. Het gaat om Patricia Snel en Mariëtte Zweers. Snel schrijft in Perfect Match (publicatie in maart 2019) over de gevaarlijke kanten van internetdating. De 34-jarige Isa komt via een datingsite in contact met een charmante Zweed, die uiteindelijk toch niet zo charmant blijkt te zijn. Mama is hier (mei 2019), zo luidt de titel van de tweede thriller van docent bedrijfskunde Zweers, waarin een ogenschijnlijk gelukkig gezin te maken krijgt met chantage en fysiek ongerief.

Ook schrijfster Loes Leeman heeft Nederlandse roots. In haar true-crimeboek Vermist (februari 2019) beschrijft de bedenker van het gelijknamige tv-programma twintig gevallen die in de serie aan bod kwamen, zoals over de jonge vrouw die haar huwelijk zat is, haar koffers pakt, met de noorderzon vertrekt en haar man radeloos achterlaat. Presentator Jaap Jongbloed schreef het voorwoord.

Een thriller over obsessie en psychologische manipulatie is volgens de uitgever de beste omschrijving van De angst (maart 2019) van de Britse auteur C.L. Taylor. Een leerlinge ziet in haar leraar haar droomprins, maar komt bedrogen uit. Als zij ontdekt dat de schurk een nieuw slachtoffer op het oog heeft, grijpt ze in. BBC-regisseur Renee Knight schrijft in De secretaresse over degene met de meeste macht op kantoor. En dat is niet de persoon met de grootste mond en de beste looks, maar de bescheiden vrouw die onopvallend informatie inwint bij en over degene voor wie ze werkt. Komt uit in april, zo rond Secretaressedag.

De enige man in het thrillerteam van Ambo|Anthos heet Martin Österdahl en komt uit Zweden. De schrijver studeerde Russisch, Oost-Europese culturen, economie en werkte twintig jaar als televisieproducent. Zijn thriller Dodenlijst (februari 2019) is een must voor de fans van James Bond en de Bourne-films, zegt de uitgever. De baas van de Zweedse immigratiedienst komt voortijdig aan zijn einde. Zijn doormidden gezaagde lichaam wordt aangetroffen in een boerderij. Daarna volgen in korte tijd meerdere hooggeplaatsten die vermoord worden. Meer onheil dreigt wanneer de Russische marine een oefening houdt die verkeerd afloopt. 

Geen opmerkingen: