08 november 2018

In de outback (nieuws, 2018)

David Baldacci start thrillerreeks rond FBI-profilerAmos Decker, Will Robie, John Puller, Sean King en Michelle Maxwell. Doorgewinterde fans zullen de namen herkennen als die van protagonisten van de Amerikaanse bestsellerauteur David Baldacci. Vanaf 13 november komt er een nieuwe held bij, luisterend naar de naam Atlee Pine. Jane Harper, Gregg Hurwitz en Tess Gerritsen zijn al helemaal weg van deze FBI-profiler.  


Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt 13 november de thriller De lange weg naar genade, het eerste avontuur van special agent Atlee Pine. Zij is gestationeerd in het westelijk deel van de Verenigde Staten, waar de bevolking op zichzelf is, de overheid gewantrouwd wordt en de natuur geen genade kent.

Op vijfjarige leeftijd werd Atlees tweelingzusje ontvoerd door een seriemoordenaar en vanaf het moment dat ze oud genoeg was om bij de FBI te gaan, heeft ze haar leven gewijd aan het opsporen van degenen die anderen kwaad willen doen.

En ze is goed. Heel goed. Ze zou een van de beste profilers van de FBI kunnen zijn, als ze niet de voorkeur gaf aan het bestrijden van criminaliteit in de outback van Amerika boven carrière maken in de slangenkuil van Washington D.C. Een eenzaam bestaan, maar daar heeft ze vrede mee.

Wanneer het verminkte karkas van een muilezel wordt gevonden in de Grand Canyon wordt Atlees hulp ingeroepen. De berijder wordt vermist en hij blijkt niet de enige persoon te zijn die recentelijk is verdwenen. Atlee komt tegenover een gruwelijk monster te staan, maar moet ook de confrontatie aan met een nachtmerrie uit haar verleden.

Wie David Baldacci nog niet kent, heeft onder een steen geleefd. Maar vooruit, hier alsnog wat info. Baldacci is niet alleen de succesvolle auteur van thrillers, maar hij schreef ook romans, YA-thrillers en twee kinderboeken. Met zijn Wish You Well Foundation strijdt Baldacci samen met zijn vrouw Michelle al jaar en dag tegen analfabetisme. Hiervoor ontving hij op 12 juli 2008 The Silver Bullet Award.

Baldacci werd geboren in Virginia. Hij studeerde politieke wetenschappen aan de Virginia Commonwealth University, waar hij cum laude afstudeerde, en rechten aan de University of Virginia. Tijdens deze periode begon hij met schrijven. Na zijn studies was hij gedurende negen jaar werkzaam als bedrijfsjurist en advocaat in Washington D.C. In 1996 debuteerde hij met Het recht van de macht en vanaf dat moment wijdde hij zich geheel aan het schrijven.

Baldacci’s werk is in 45 talen vertaald en wereldwijd zijn er meer dan 100 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht. Zijn debuut werd in 1997 verfilmd door en met Clint Eastwood.

Klik hier voor een leesfragment van De lange weg naar genade.

Geen opmerkingen: