06 november 2018

In de schoot (nieuws, 2018)

EO-presentator zoekt de spanning opHij is de eindredacteur van het jaarlijkse spektakel The Passion en spreekt in het programma De kist met 'inspirerende Nederlanders' over de dood. Nu krijgt ook de jury van de Gouden Strop en de Schaduwprijs binnenkort met hem te maken, want komend voorjaar presenteert EO-presentator Kefah Allush zijn eerste thriller De munt van Judea.

Kefah Allush
(1969) is geboren in het Palestijnse Nablus en groeide op in Vlaardingen. Vanaf zijn zeventiende maakt hij televisieprogramma’s, jarenlang achter de schermen en sinds 2012 reist hij als interviewer en presentator door Nederland en ver daarbuiten. In zijn debuut De munt van Judea verwerkt hij (voor de oplettende lezer, aldus zijn uitgeverij Volt, voorheen Q) veel van zijn reiservaringen. De thriller ligt op 19 februari 2019 in de winkel.

Het verhaal: Gabriel Davids krijgt een mysterieus e-mailbericht dat verwijst naar zijn Palestijnse vader, die dertig jaar geleden spoorloos is verdwenen. Het bericht is afkomstig van een antiquair uit Jeruzalem, die hem dringend uitnodigt een pakket in bezit te komen nemen dat zijn vader bij haar bezorgd heeft. Ondanks zijn weerzin tegen de vader die hem heeft achtergelaten toen hij nog een  klein kind was, stapt hij op het vliegtuig.

De beslissing om af te reizen naar de heiligste stad ter wereld werpt hem een zeldzame en zeer kostbare oude Joodse munt en een prachtige vrouw in de schoot, maar hij belandt ook in een levensgevaarlijke zoektocht naar zijn verloren vader. Diens verdwijning blijkt het gevolg te zijn van machtige krachten die voor niets terugdeinzen om hun positie zeker te stellen.

Gabriel stort zich, zo belooft de uitgever, in een spannend avontuur dat hem leidt naar plaatsen in het Midden-Oosten en Afrika. Hoe kwam zijn vader aan de oude munt? En wat maakt dat de onbekenden tot alles bereid zijn om dat kleinood te bemachtigen?

Geen opmerkingen: