25 januari 2017

Wordt verwacht 391 (nieuws,2017)

'DE MEEST VERONTRUSTENDE THRILLER VAN HET JAAR'

'Beklemmend, claustrofobisch en onvoorspelbaar.' 'Geknipt voor fans van Het meisje in de trein.' En: 'De meest verontrustende thriller van het jaar.' Je moet als uitgever wel erg zeker van je zaak zijn om dergelijke superlatieven te verspreiden als aankondiging van een nieuwe thriller. Het boek in kwestie is De pier van Claire Douglas en weten pas in april of uitgeverij A.W. Bruna gelijk heeft, want dan pas ligt het boek in de winkel. 


In Groot-Brittannië is De pier sinds verschijning een bestseller, aldus de uitgeverij. Schrijfster Claire Douglas werkte vijftien jaar als journalist voor vrouwentijdschriften en landelijke dagbladen. Ze droomde echter al van een schrijverscarrière toen ze zeven jaar oud was. Haar droom werd realiteit toen ze met haar debuutroman The Sisters de Marie Claire debuutwedstrijd won. Douglas woont in Bath met haar man en twee kinderen.

De titel van haar nieuwe thriller slaat op de oude Victoriaanse pier in het kustplaatsje Oldcliffe. 'Er is niet zo angstaanjagend als een oude, verlaten pier', zei Douglas eerder in een interview. Op die plek werd de toen 21-jarige Sophie Collier voor het laatst gezien toen ze bijna twee decennia geleden verdween. Frankie Howe wordt al twintig jaar geteisterd door nachtmerries over de verdwijning van haar beste vriendin. Maar wanneer ze een telefoontje krijgt van Sophies broer, die haar vertelt dat er een lichaam is gevonden, weet ze dat ze niet langer kan weglopen voor het verleden.

Angstig voor de emoties die loskomen als de oude wonden weer worden opengereten, keert Frankie toch terug naar het dorp waar ze opgroeide. Wat niemand daar weet, is dat Frankie een geheim met zich meedraagt. Maar wat Frankie niet weet, is dat ze niet de enige is die iets verborgen houdt. 'Het boek is opgedeeld in twee tijdvakken: nu en de periode in 1997 voorafgaand aan de verdwijning van Sophie'. aldus Douglas. 'Het verhaal gaat over geheimen, wraak en de machtsverhouding tussen beste vrienden.'

Geen opmerkingen: