19 januari 2017

Mijlpalen (nieuws, 2017)

DAN BROWN EN GILLIAN FLYNN IN 'HALL OF FAME'

Dan Brown en Gillian Flynn zijn twee van de 64 schrijvers die een plaats hebben bemachtigd op de eerste Bestseller Hall of Fame, samengesteld door Nielsen Book, de organisatie die wereldwijd gegevens verzameld over boekverkoop. Op de lijst staan 97 titels waarvan tussen 1998 en 2016 meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht.


In de Hall of Fame zijn ook J.K. Rowling (auteur van de Harry Potter-serie en onder het pseudoniem Robert Galbraith schrijver van thrillers), erotica-auteur E.L. James en kinderboekenschrijver Julia Donaldson opgenomen. De lijst telt onder meer 46 fictietitels, 34 kinderboeken en 14 non-fictieboeken.

Rowling staat met negen boeken in de lijst, Dan Brown met zes titels en E.L. James met vier. De laatste is de enige die van een boek meer dan zes miljoen exemplaren verkocht, te weten Vijftig tinten grijs.

Er staan ook wat oudere titels in de lijst, zoals de thriller Gone Girl (Donker hart) van Gillian Flynn, De hobbit van J.R.R. Tolkien en 1984 van George Orwell. Ook de in 2004 overleden Zweedse Millennium-auteur Stieg Larsson, staat op de lijst. Komende week maakt Nielsen bekend welke auteur in 2016 de mijlpaal van één miljoen verkochte boeken heeft bereikt.

(Bron: The Bookseller)

Geen opmerkingen: