09 januari 2017

In de geest van... (nieuws, 2017)


Concertgebouw plaats delict in 80e Baantjer
Appie Baantjer schreef zeventig politieromans over rechercheur De Cock (ja, die met ceeooceekaa). Na diens dood zette Peter Römer de serie voort. Binnenkort ligt deel 80 in de winkel.

De Cock en de moord op maat is de titel van het nieuwste boek uit de Baantjer-serie. Het boek verschijnt op 14 februari en wordt met toeters en bellen gepresenteerd in het Concertgebouw in Amsterdam, de moordlocatie in deze misdaadroman.

Tijdens een blinde auditie in het hoofdstedelijke akoestiekparadijs wordt de celliste Julia de Ruyter vermoord. Zij is de dochter van een van de beroemdste dirigenten van de vorige eeuw. Rechercheur De Cock ontdekt al snel dat Julia een rustig leven leidde, dat in het teken van de muziek stond.

Niet lang daarna wordt advocaat Richard Trenité vermoord aangetroffen. Zijn te vroege heengaan lijkt aanvankelijk niets te maken te hebben met die van de celliste. Maar als er een bladzijde uit een dagboek op de plaats delict wordt gevonden, weet De Cock dat er een link moet zijn. Bij Julia troffen ze ook een dagboekbladzijde aan... Twee moorden, twee dagboekfragmenten, wat is het verband?

De eerste oplage van deel 80 bevat een plattegrond van Amsterdam waarop de moordlocaties van eerdere delen terug te vinden zijn. Lezers worden bovendien uitgenodigd mee te denken over de moordlocatie voor volgende delen.

Auteur en acteur Peter Römer zette De 'De Cock'-reeks voort met vijf door hem geschreven delen naar de scenario's van de tv-serie Baantjer. Nu vervolgt hij de reeks met nieuw geschreven boeken. Römers streven is geheel in de geest van Appie Baantjer te schrijven. Sinds eind vorig jaar is hij voorzitter van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs. 

Geen opmerkingen: