23 januari 2017

Gesignaleerd 409 (nieuws, 2017)

LINEKE BREUKEL - HET INSTITUUT

Bij uitgeverij Village is verschenen Het instituut, het eerste deel van de trilogie IJsblauw van schrijfster Lineke Breukel.


Wanneer Eva-Lin Wagner zichzelf in het Amsterdamse Vondelpark vindt, blijkt ze ontdaan van elke herinnering uit haar leven. Zoekend naar haar eigen identiteit, komt ze terecht in een gewelddadige wereld waar de strijd om absolute macht de boventoon voert.

Met kunst- en vliegwerk weet ze te overleven, maar naarmate ze dieper doordringt in haar oorspronkelijke verleden, ontdekt ze dat haar nieuwe identiteit op alle fronten botst met de persoonlijkheid die zij denkt te zijn geweest.

Eveline Maria (Lineke) Breukel-van Rossum (1961) schreef een boek over haar emigratie naar Zweden en een literaire thrillertrilogie. Ze is een kleindochter van Jan Nowee, een van de schrijvers van de Arendsoogserie. Tot haar achttiende woonde ze in het Haagse Statenkwartier.

In het verleden werd zij meerdere malen gestalkt. Die ervaringen heeft ze in haar eerste thrillertrilogie Vluchtspel verwerkt. Breukel verhuisde in 1997 met haar man en zoon naar Pijnacker. Na enkele jaren van survivalvakanties in Zweden, kocht ze met haar man in 2005 een huis in de natuur van het Zweedse Småland. In 2012 emigreerde Breukel met haar gezin naar Zweden. Over deze stap schreef zij de boeken Zweedse Buren en Rare Jongens die Zweden.

Naast schrijfwerk houdt Breukel zich als coach parttime bezig met het begeleiden van probleemjongeren in een tehuis in Eksjö.

Geen opmerkingen: