29 januari 2017

Tegen het licht (nieuws, 2017)

DE SPANNINGSBLOG GRIJPT NAAST HEBBAN-PREDICAAT

Boekensite en lezerscommunity Hebban.nl (ruim 125.000 geregistreerde leden) heeft een huzarenstukje afgeleverd: de afgelopen weken zijn gebruikt om het Nederlandstalige boekbloggers-landschap in kaart te brengen. De redactie bekeek meer dan 150 blogs, een monsterklus. Dertien van de meest in het oog springende initiatieven zijn voorzien van 'Getipt door Hebban'-sticker. 

Ook deze blog werd kritisch tegen het licht gehouden. De Spanningsblog kreeg echter geen 'stempel van de juf'.

Lees hier het oordeel van de Hebban-scherprechters: 'De Spanningsblog van Peter Kuijt bestaat al bijna tien jaar. Peter is een echte nieuwsjager en slaagt er dan ook regelmatig in om als eerst met spannend nieuws naar buiten te komen. Naast nieuws bevat het verzorgde blog een behoorlijk archief bestaande uit recensies, dossiers, columns en interviews. Peter schrijft zelf geen recensies meer, jammer want zijn unieke schrijfstijl – waarin hij zijn mening niet onder stoelen of banken steekt en niemand naar de mond praat – leent zich er uitermate goed voor.'

Eén kleine kanttekening willen we hier wel plaatsen bij het juryrapport: sinds kort schrijft Peter Kuijt voor het AD met enige regelmaat recensies van Nederlandstalige thrillers. In slechts 95 woorden een thriller bekritiseren: het is een soort shorttrack voor recensenten.

Geen opmerkingen: